Belgische competitie in het gedrang? Dat wordt een gigantisch probleem

Belgische competitie in het gedrang? "Dat wordt een gigantisch probleem"

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 21:15do 11-10-2018 om 21:15

Ook refs Sébastien Delferière en Bart Vertenten zitten in een lastig parket in Operatie Propere Handen. Die twee refs zouden in ruil voor dure cadeau's wedstrijden hebben vervalst. Ze zijn al tijdelijk geschorst, maar Peter Vandenbempt ziet hen nooit meer terugkomen.

"Het is een schok dat twee van onze allerbeste scheidsrechters zich hebben laten beïnvloeden of een ongezonde relatie hadden met een spelersmakelaar. Die twee lijken geen toekomst meer te hebben als scheidsrechter", geeft hij aan bij Sporza.

Dit kan ook de andere refs in een slecht daglicht stellen. "Dit een klap voor het imago van onze scheidsrechters. Al die andere scheidsrechters, die misschien 100 procent bonafide zijn, die zullen nu ook een beetje raar bekeken worden bij een volgende fout die ze maken in een kapitale wedstrijd. En dat zal bijna zeker ten onrechte zijn."

Bovendien dreigt er een personeelstekort. "Door het invoeren van de videoref is er veel meer volk nodig. Er zijn jonge talenten die nog niet klaar zijn om door te groeien. En nu vallen er twee scheidsrechters weg. We zitten in België met een gigantisch personeelsprobleem bij de scheidsrechters."

Poll

Moet de competitie voorlopig worden stilgelegd?

(676 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws