'Rol van Veljkovic bij Club Brugge gaat verder dan enkel de link met Leko'

'Rol van Veljkovic bij Club Brugge gaat verder dan enkel de link met Leko'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 11:20do 11-10-2018 om 11:20

Het Belgische voetbal staat al sinds woensdag in het teken van Operatie 'Propere Handen'. Naast Mogi Bayat speelt ook Dejan Veljkovic een belangrijke rol in het dossier. Bovendien is zijn macht groter dan velen denken.

Eerder raakte al bekend dat de Serviër de manager is van Club Brugge-trainer Ivan Leko. Daarnaast blijken beide heren ook goede vrienden. Zo loodste Veljkovic de Kroaat destijds naar OH Leuven, waar Leko zijn eerste stappen als trainer zette.

Zowel de Club-coach als de spelersmakelaar worden vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Hij zal beslissen over hun verdere aanhouding en de rol van Leko in het hele dossier. Toch gaat de link met Blauw-Zwart voor Veljkovic verder dan enkel Leko, aldus Het Nieuwsblad.

Drie transfers
Opvallend genoeg werkt de Servische ex-voetballer pas sinds de komst van Leko weer samen met de Bruggelingen. Zo was Veljkovic verantwoordelijk voor de komst van Mats Rits, maar ook die van Karlo Letica en miskoop Ivan Tomecak. Die laatste kwam niet toevallig over van KV Mechelen, de club waar de manager kind aan huis is.

Poll

Denk je dat Leko schuld treft?

(1868 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws