Danjuma wil zich profileren bij Oranje: Jammer dat Ruud er niet bij is

Danjuma wil zich profileren bij Oranje: "Jammer dat Ruud er niet bij is"

08-10-2018 23:14

Arnaut Groeneveld Danjuma hoopt dat zijn oproep voor het Nederlands elftal het begin is van iets moois. De aanvaller werkte zich in een jaar tijd op van de Jupiler Pro League naar de top van het Belgische voetbal én Oranje.

"Mijn geheim? Ik heb niet echt een geheim. Ik heb ook geen sleutel, of een idee waarom het gelukt is", vertelt Groeneveld aan OnsOranje. "Het is zelfvertrouwen, denk ik. Ik heb iedere dag mijn stinkende best gedaan en ben blij met het resultaat. Razend tempo? Ja, dat hoor ik vaker. Ik sta er zelf niet echt bij stil. Voor mij is het meer dan normaal. Als kind wil je hier toch uiteindelijk eindigen."

Groeneveld heeft bij Club Brugge met Ruud Vormer gesproken over Oranje. "Niet alleen met Ruud, maar ook met Stefano Denswil en Sofyan Amrabat. Jammer genoeg is Ruud er niet bij. Hij heeft wat liesklachten. Het is voor mij een grote eer om hier te zijn. Ik hoop dat ik de kans krijg om het te bewijzen."

"Ik hoop hier natuurlijk vaker te komen in plaats van eenmalig en wil geen eendagsvlieg zijn. Ik wil mezelf bewijzen. Hopelijk resulteert dat in dat ik vaker mag komen."