Degryse zag Bruggeling maar één helft schitteren: Toen verdween hij uit de match

Degryse zag Bruggeling maar één helft schitteren: "Toen verdween hij uit de match"

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 22:58wo 19-09-2018 om 22:58

Club Brugge ging dinsdagavond pijnlijk onderuit tegen Borussia Dortmund in de Champions League. Blauw-Zwart speelde nochtans een uitstekende wedstrijd. Dat zag ook analist Marc Degryse. Hij wees vooral op de uitstekende prestatie van Hans Vanaken.

"Dit was voor de kersverse Rode Duivel een gelegenheid om te bevestigen op internationaal niveau", verklaarde Degryse aan Het Laatste Nieuws. "In de eerste helft liet hij zien dat hij voetbaltechnisch de kwaliteiten heeft om de ploeg ook op dit niveau te laten draaien. Zo kon hij zijn groei in het internationale voetbal doortrekken. Dit soort wedstrijden kunnen van hem een betere speler maken, waardoor hij ook op dit niveau beslissend kan worden."

"Maar Vanaken heeft een ploeg nodig die voetbal speelt. Toen Club na de rust sneller de bal ging wegtrappen, verdween de beste Vanaken ook een beetje uit de wedstrijd. Club heeft Vanaken nodig, maar Vanaken heeft ook een goed Club rond zich nodig, dat onder alle omstandigheden blijft voetballen", besloot de analist.

Lees ook: Kranten zien Club ruime voldoende scoren: Vanaken beste leerling van de klas

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws