Domper voor Anderlecht: vaste waarde ontbreekt om opvallende reden

Domper voor Anderlecht: vaste waarde ontbreekt om opvallende reden

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 13:00wo 19-09-2018 om 13:00

Anderlecht begint donderdag in Slowakije aan de Europese campagne. Paars-wit zal het tegen Spartak Trnava wel moeten stellen zonder openbaring Alexis Saelemaekers. De tiener is namelijk geschorst.

De 19-jarige Saelemakers moet nog even geduld hebben voordat hij namens de hoofdmacht zijn debuut in Europa mag maken. Saelemaekers moet namelijk nog een schorsing van het vorige seizoen uitzitten, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Voordat Saelemaekers zich vanaf Play-Off 1 tot grote revelatie ontpopte, speelde hij zijn matchen bij de U19. Namens de U19 was Saelemaekers actief in de UEFA Youth League, de Champions League voor de jeugd. Op 5 december jl. gingen Saelemakers en met 3-1 onderuit bij Celtic Glasgow. Saelemaekers werd in minuut 54 met direct rood van het veld gestuurd, wat hem op een schorsing van twee duels kwam te staan. Omdat het de laatste Europese match voor de talenten van Anderlecht was, gaat de straf pas nu in.

Saelemaekers mist over twee weken dus ook de thuismatch tegen Dinamo Zagreb. Pas op 25 oktober kan coach Hein Vanhaezebrouck in de Europa League een beroep op de verdediger doen, wanneer Fenerbahce op bezoek komt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws