Standard en Charleroi zorgen voor scoreloos gelijkspel in Waalse derby

Standard en Charleroi zorgen voor scoreloos gelijkspel in Waalse derby

Gepubliceerd: zaterdag 15 september 2018 om 19:59za 15-09-2018 om 19:59

Standard Luik is er op niet in geslaagd om te winnen tegen Sporting Charleroi. De Waalse derby op het veld van de Rouches eindigde op 0-0.

De thuisploeg nam de bovenhand in de openingsfase van de wedstrijd, maar er zat veel afval in het spel bij de troepen van Michel Preud'homme. Na een lange blessurebehandeling bij Penneteau viel de motor van de Rouches helemaal stil. Standard had moeite om door het pantser van Charleroi te geraken.

Er werd veel geknokt in de Waalse derby, maar echte kansen leverde dat niet op. Verder dan een slappe kopbal van Emond kwam Standard niet. De beste kansen vielen te noteren in de slotfase van de eerste helft en die waren voor Charleroi. Perbet mocht vrij uithalen, maar kraakte zijn schot. Bruno raakte het leer wel goed, maar zijn pegel spatte uiteen op de deklat.

De tweede helft kwam heel traag op gang. Charleroi ving Standard goed op en wachtte op een moment om toe te slaan. Emond kreeg de eerste kans na de rust, maar hij kopte pal op Penneteau. Enkele minuten later was de spits van de Rouches opnieuw gevaarlijk. Emond kopte mooi naar de benedenhoek, maar Penneteau pakte uit met een geweldige redding.

De muur van Charleroi leek af te brokkelen, maar de Zebra's reageerden via Bruno. Zijn afgeweken schot werd op het nippertje gered door Ochoa. In de slotfase kregen beide ploegen plots wel uitstekende kansen. Niane besloot onbesuisd naast, terwijl Luyindama in de handen van Penneteau kopte. Een schot van Gholizadeh belandde naast de kooi. Beide ploegen moesten zich uiteindelijk tevreden stellen met een scoreloos gelijkspel.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws