OFFICEEL: Cools krijgt het gezelschap van ex-KRC Genk-flop

OFFICEEL: Cools krijgt het gezelschap van ex-KRC Genk-flop

04-09-2018 20:29

Doet de naam van Adam Nemec nog een belletje rinkelen? Op een blauwe maandag speelde Slowaakse aanvaller voor KRC Genk. Nu heeft hij zijn handtekening gezet in Cyprus. Nemec gaat bij Pafos FC aan de slag. Bij die club staat ook Jens Cools (ex-Westerlo) op de loonlijst. 

Nemec is ondertussen al 33 jaar. Hij tekende bij Pafos een contract voor één jaar met een optie voor nog een extra jaar. Vorig seizoen speelde Nemec nog in Roemenië toen kwam hij uit voor Dinamo Boekarest.

De afgelopen jaren was Nemec een voetbalnomade. Eerst speelde hij in eigen land voor MSK Zilina. Via het Duitse FC Erzgebirge Aue kwam hij bij KRC Genk terecht in het seizoen 2008 – 2009. In Limburgse loondienst scoorde hij amper een handvol doelpunten. Daarna belandde hij weer in Duitsland.

Na avonturen bij 1. FC Kaiserslautern, FC Ingolstadt 04, 1. FC Union Berlin trok Nemec naar de Verenigde Staten. Hij speelde kort voor New York City. Via het Nederlandse Willem II kwam hij weer in Europa terecht. Na één seizoen in de eredivisie trok hij naar Boekarest.

Gedurende zijn carrière kwam Nemec ook 37 keer uit voor zijn land. Voor Slovakije scoorde de aanvaller 12 keer.