OFFICIEEL: Cercle Brugge ontbindt contract van ervaren Belg

OFFICIEEL: Cercle Brugge ontbindt contract van ervaren Belg

29-08-2018 15:32
2

 Stephen Buyl mag op zoek naar een nieuwe club. De aanvaller is vanaf nu transfervrij. Woensdag liet Cercle Brugge immers weten dat het contract van Buyl in het Jan Breydelstadion is ontbonden. 

'Cercle  Brugge  en  aanvaller  Stephen  Buyl  hebben  vandaag  beslist  om  de  bestaande samenwerking in onderling overleg te beëindigen. De 25-jarige aanvaller, die in totaal 94 keer in actie kwam voor Groen-Zwart, gaat nu dus op zoek naar een nieuwe uitdaging', klinkt het bij Cercle Brugge. 

Cercle bedankte Buyl nog voor de afgelopen periode. 'Cercle Brugge houdt zich eraan Stephen Buyl te bedanken voor zijn professionele inzet en wenst hem bijgevolg veel succes toe in het verdere verloop van zijn carrière!'. 

Buyl komt uit de jeugdopleiding van KAA Gent. Daar kon hij niet doorbreken. Hij trok naar Cercle Brugge en maakte in februari van 2013 zijn debuut in het A-elftal. Dat deeed hij tegen Club Brugge. Na drie seizoenen trok hij naar Zulte Waregem, dat hem een tijdje uitleende aan Antwerp. Later keerde Buyl terug naar Brugge. Vorig seizoen was hij tijdelijk op huurbasis actief bij Westerlo. Nu komt er dus een definitief afscheid bij groen en zwart.