Manchester City toch nog de transfermarkt op? Naam van Nederlander valt

Manchester City toch nog de transfermarkt op? Naam van Nederlander valt

Gepubliceerd: dinsdag 21 augustus 2018 om 13:06di 21-08-2018 om 13:06

Jasper Cillessen kan mogelijk toch nog een transfer maken. Manchester City zou door de zware blessure van Claudio Bravo kunnen hengelen naar de diensten van de Nederlandse keeper.

Dat meldt het Spaanse Mundo Deportivo. De Engelse transfermarkt is al gesloten, maar volgens de reglementen mag bij een ernstige blessure toch nog een speler worden aangetrokken. De 35-jarige goalie van Manchester City scheurde maandag op de training zijn linkerachillespees af. En dus mag Manchester City op zoek naar een nieuwe stand-in voor de Braziliaan Ederson. Volgens Mundo Deportivo is Cillessen een logiche optie. 'Er zijn niet zo heel veel keepers die wereldtop zijn. Een van hen is Jasper Cillessen, die meer speeltijd wil dan hij bij FC Barcelona krijgt', aldus het medium.

Het medium benadrukt dat er momenteel niets speelt. 'Maar het is duidelijk dat Pep Guardiola voor zijn spel een type doelman nodig is die vergelijkbaar is met een Barcelona-keeper. Een doelman zoals Jasper Cillessen dus.' Toch is het de vraag of Cillessen een overgang zelf wel ziet zitten, omdat hij in Manchester mogelijk ook als tweede doelman moet fungeren. 'In theorie loopt hij daar tegen hetzelfde probleem aan, tenzij hij zichzelf meer kansen toedicht in de concurrentiestrijd met Ederson dan met Ter Stegen'.

Cillessen heeft bij FC Barcelona een contract tot medio 2021. In zijn contract is een ontsnappingsclausule van 60 miljoen euro opgenomen. Eerder werd echter bekend dat Barcelona bereid is akkoord te gaan met een bod van 30 miljoen euro.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws