JPL Flop Speeldag 4: Zonde(r) Franjes, de Weerloze Wolf en triest spandoek

JPL Flop Speeldag 4: Zonde(r) Franjes, de Weerloze Wolf en triest spandoek

20-08-2018 10:26
13

Na iedere speeldag gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de tegenvallers van het afgelopen weekend. Ditmaal in de aanbieding. Twee clubs op de dool, een triest spandoek en een waargemaakte reputatie.

Zonde(r) Franjes
Toen RSC Anderlecht Ognjen Vranjes naar ons land haalde, bracht de Bosniër een reputatie met zich mee. De centrale verdediger durft hard in duel te gaan. Dat vinden wij absoluut niet erg. Een man die de duels niet schuwt, dat heb je nodig in de achterhoede. Iemand die keihard is en de tegenstander angst inboezemt, is de droom voor elke trainer.

Alleen speelt Vranjes regelmatig op het randje. Vrijdag ging hij daar duidelijk over. Wie in een gelopen wedstrijd tegen een verslagen tegenstander zo tekeer gaat bij een 2-0 voorsprong in de 80e minuut moet goed nadenken over zijn acties. Vranjes mag dat (mogelijk) doen tegen Club Brugge, KRC Genk en Antwerp. De vrees voor elke trainer.

Rood voor de twaalfde man
Net zoals we van stevige verdedigers houden, zijn we ook pro sfeer. Op de Bosuil kennen ze daar wat van. Antwerp speelt haast altijd met een twaalfde man, maar dit weekend verdiende die zuiver rood. Dat je op het idee komt 'Dood aan FCB', is één. Dat je het effectief maakt, ermee pronkt en dat in de 23e minuut tegen Club Brugge zijn niet één, maar twee bruggen te ver. Ook naast het veld hoort er fantsoen te zijn. Jammer voor die andere Antwerp-fans die er niks mee te maken hadden. 

Lees ook: Antwerp reageert op spandoek-incident in minuut 23 tegen Club Brugge

De Mazzu-times are changing
Vorig seizoen kende Sporting Charleroi een geweldige seizoensstart. Dit seizoen is daar niks van te merken. Na vier speeldagen telt de club amper drie punten. De Zebra's konden enkel winnen van de Panda's, maar dat is niet echt een prestatie. Charleroi verloor dit seizoen al drie topduels. Antwerp, Anderlecht en Genk waren te sterk. Tegen die laatste twee kwam het wel op voorsprong, maar bleef Charleroi achter met lege handen. Mazzu-time lijkt iets van een heel ver verleden.

Weerloze wolf
'Het wordt een seizoen waarin we na elke speeldag moeten kijken naar wat Moeskroen en Eupen hebben gedaan'. Het was een opvallende tweet van een Lokeren-fan. De persoon in kwestie legde de vinger op de wonde. In het Waasland is het momenteel armoede troef. Wederom kwamen er een reeks minder goden naar de Daknam en nu is het al duidelijk dat Lokeren een heel jaar gaat moeten vechten om het behoud. Peter Maes kent Roger Lambrecht. Zelfs vrienden houdt de voorzitter zelden een hand boven het hoofd in crisistijd. Met verplaatsingen naar Gent en Club Brugge en tussendoor een derby tegen Waasland-Beveren weet Maes meteen hoe ver de vriendschap reikt zonder puntengewin.

Wie of wat vond jij dit weekend door de mand vallen en mis je in deze lijst? Laat het weten in de comments!

No Poll