Club Brugge-nieuwkomer scoort punten, maar: Dat is niet gemakkelijk

Club Brugge-nieuwkomer scoort punten, maar: "Dat is niet gemakkelijk"

Gepubliceerd: vrijdag 17 augustus 2018 om 09:00vr 17-08-2018 om 09:00

Mats Rits werd in het tussenseizoen door Club Brugge ietwat verrassend weggeplukt bij KV Mechelen. De centrale middenvelder speelde tot dusver alle wedstrijden, al had hij dat zelf niet verwacht.

Door de blessure van Marvelous Nakamba dropte Ivan Leko onze landgenoot meteen in zijn basiself. "Je hoopt er natuurlijk altijd op, maar ik ben niet naar Club gekomen met het idee om basisspeler te zijn. In de voorbereiding voelde ik mijn kansen wel stijgen", aldus Rits in Het Laatste Nieuws.

Inmiddels heeft de 25-jarige Rits de smaak te pakken. "Dat het niet gemakkelijk is om op het middenveld van Club te spelen wist ik op voorhand. Maar ook als Nakamba, Vormer en Vanaken fit zijn, wil ik in de ploeg staan", klinkt het ambitieus.

Constant presteren
De defensieve middenvelder beseft als geen ander dat de druk bij een topclub hoog ligt. "Af en toe moet je stilstaan en de tijd nemen om blij te zijn, want in voetbal kan het snel gaan. Straks speel ik drie slechte matchen en is het weer gepasseerd. Maar dat is alvast niet de bedoeling."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws