Club Brugge-nieuwkomer scoort punten, maar: Dat is niet gemakkelijk

Club Brugge-nieuwkomer scoort punten, maar: "Dat is niet gemakkelijk"

Gepubliceerd: vrijdag 17 augustus 2018 om 09:00vr 17-08-2018 om 09:00

Mats Rits werd in het tussenseizoen door Club Brugge ietwat verrassend weggeplukt bij KV Mechelen. De centrale middenvelder speelde tot dusver alle wedstrijden, al had hij dat zelf niet verwacht.

Door de blessure van Marvelous Nakamba dropte Ivan Leko onze landgenoot meteen in zijn basiself. "Je hoopt er natuurlijk altijd op, maar ik ben niet naar Club gekomen met het idee om basisspeler te zijn. In de voorbereiding voelde ik mijn kansen wel stijgen", aldus Rits in Het Laatste Nieuws.

Inmiddels heeft de 25-jarige Rits de smaak te pakken. "Dat het niet gemakkelijk is om op het middenveld van Club te spelen wist ik op voorhand. Maar ook als Nakamba, Vormer en Vanaken fit zijn, wil ik in de ploeg staan", klinkt het ambitieus.

Constant presteren
De defensieve middenvelder beseft als geen ander dat de druk bij een topclub hoog ligt. "Af en toe moet je stilstaan en de tijd nemen om blij te zijn, want in voetbal kan het snel gaan. Straks speel ik drie slechte matchen en is het weer gepasseerd. Maar dat is alvast niet de bedoeling."

Plaats een reactie

ROBSON +3843
vrijdag 17 augustus 2018 om 09:12
Als nakamba fit is verhuist hij zonder pardon naar de bank. Trouwens club is nog op zoek naar verdedigende mid.
Vind ik leuk
freeman +13414
vrijdag 17 augustus 2018 om 09:41
Toch best handig voor Leko om toch over een " bevredigende " stand-in te beschikken ! Zal dit jaar geen overbodige luxe zijn !
Vind ik leuk
Mario_ +1830
vrijdag 17 augustus 2018 om 11:42
Rits is een talent dat nu ook stabiliteit heeft gevonden in zijn spel.
Nakamba zal idd zijn plaats terug innemen, maar met Rits heb je heel wat opties. Kan ook iets meer naar voren geschoven worden wanneer nodig, iets wat Nakamba minder kan
Vind ik leuk
vrijdag 17 augustus 2018 om 12:47
Ik blijf herhalen wat ik bij z'n aankoop zei : de best mogelijke aanwinst voor ons middenveld , multifunctioneel en belg en ervaren !
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws