Gano bekent: Eigenlijk was het logischer om voor Standard te kiezen

Gano bekent: "Eigenlijk was het logischer om voor Standard te kiezen"

15-08-2018 08:00
2

Racing Genk heeft met Zinho Gano een opvallende transfer gedaan. De Mechelaar werd voor de ogen van Standard nog weggekaapt en moet dit seizoen voor de goals zorgen. De boomlange spits heeft wel degelijk getwijfeld over Standard.

In Sport/Voetbalmagazine doet hij het verhaal van zijn transfer uit de doeken. "Ik heb met Olivier Renard en Michel Preud’homme enkele zeer positieve gesprekken gevoerd. Financieel en sportief lagen de projecten van Genk en Standard dicht bij elkaar."

"Eigenlijk was het logischer om voor Standard te kiezen, want op dat moment was de concurrentie op mijn positie daar veel kleiner. Enkel Renaud Emond liep daar als diepe spits en zelfs hij heeft niet het profiel van targetman. Bij Genk lopen er vier spitsen rond, maar oké, concurrentie schrikt mij niet af en ik heb veel vertrouwen in Clement."

Nochtans was diezelfde Clement niet blij toen hij Waasland-Beveren verliet voor KV Oostende. "Hij was toen uiteraard niet zo blij met dat nieuws, maar hij was wel de eerste die belde om me succes te wensen toen de transfer naar Oostende rond was. Ik ben toen eerlijk geweest: ik heb meteen gezegd dat ik een stap hogerop wou. Dat was altijd al mijn bedoeling, toen ik bij Waasland-Beveren tekende had ik tegen de voorzitter duidelijk gezegd dat ik twee jaar wou spelen en dan een volgende stap zetten."