Dortmund nu al wild van Witsel: Hij is een topspeler, we hebben hem nodig

Dortmund nu al wild van Witsel: "Hij is een topspeler, we hebben hem nodig"

31-07-2018 16:32
4

De overgang van Axel Witsel van Tianjin Quanjian naar Borussia Dortmund wordt hoogstwaarschijnlijk eerstdaags afgerond. Zo keert de Rode Duivel anderhalf jaar na zijn controversiële vlucht naar het Verre Oosten terug naar Europa. In Duitsland kijkt men reikhalzend uit naar zijn komst.

Het Laatste Nieuws trok al eens naar de oefenterreinen van BVB om de temperatuur op te meten. "Sinds zijn goede prestaties op het WK met België kennen de meeste voetbalfans hier in Duitsland zijn naam wel", laat een fan weten. "Hij maakte een heel sterke indruk. Bovendien heb ik gehoord dat hij eerder van het stille, verlegen type zou zijn. Uitstekend! Geef ons maar hardwerkende jongens, in plaats van roepers. Arbeiten, arbeiten, arbeiten."

Ook verdediger Manuel Akanji werd aan de tand gevoeld. "Ik heb wel eens wedstrijden van hem gezien bij Zenit", vertelt de Zwitser. "Dat is natuurlijk een heel grote club en daar deed hij het erg goed. Vanzelfsprekend heeft hij dus grote kwaliteiten. Witsel is een topspeler. Wir brauchen ihn. Maar ik ben natuurlijk niet verantwoordelijk voor de transfers die de club doet. Wat als dat wel zo was? Ja, dan mocht hij meteen komen", lacht hij.