Sterke Mpoku en discutabele VAR-beslissing beslissen eerste wedstrijd én topper

27-07-2018 22:27
12

Standard en KAA Gent hebben de spits afgebeten. Het werd meteen een zeer interessante topper, waarin Standard de punten thuis kon houden: 3-2.

De eerste helft was eigenlijk helemaal voor de thuisploeg. De Rouches hadden het beste van het spel en ook de grootste kansen. Het eerste doelpunt van het seizoen viel na een geweldige pass van Paul-José Mpoku. Die bediende Moussa Djenepo, die koal afwerkte.

Ook na het openingsdoelpunt waren de kansen voor Standard, maar een goed keepende Colin Coosemans kon tegendoelpunten verhinderen. Standard probeerde de eerste helft uit te tikken. Op een diefje kwam Gent uiteindelijk toch nog tot de 1-1. Een mooie aanval kwam tot bij Roman Yaremchuk, die kon scoren.

Na de pauze kregen we een evenwichtig spelverloop te zien. Zowel Gent als Standard kregen kansen, maar het was Standard dat kon profiteren. Anderson Esiti, die inviel voor de geblesseerde Vadis Odjidja, beging een penaltyfout. Mpoku plaatste zich achter de bal: 2-1. Al leek de VAR het doelpunt afgekeurd te moeten hebben.

Na het tegendoelpunt leek Gent wat van slag. De Buffalo's kwamen er niet meer aan te pas, de kansen waren voor de thuisploeg. Iets meer dan tien minuten voor tijd besliste Renaud Emond de wedstrijd met de 3-1. Daar leek het toch op want enkele minuten later maakte Gent en Stallone Limbombe het nog spannend met de 3-2.