Pro League ziet het somber in en vraagt uitzondering op de regel

Pro League ziet het somber in en vraagt uitzondering op de regel

25-07-2018 16:12
13

Het is warm, heel warm in België. De extreme hitte en droogte houdt al een tijdje aan. Daarom hebben heel wat provincies gekozen voor een sproeiverbod. Voor de Belgische velden is dat nefast. De Pro League vraagt daarom ook een vrijstelling. 

"Hoewel de Pro League zich bewust is van de stappen die moeten worden ondernomen vanwege de uitzonderlijke weersomstandigheden van de afgelopen weken, wenst ze de autoriteiten eraan te herinneren dat haar professionele clubs bedrijven zijn, waarvan het functioneren slechts verzekerd kan worden mits het adequaat onderhoud van hun terreinen, wat regelmatige besproeiing vereist", stelt Pierre François, de CEO van de Pro League op Jupilerproleague.be.

"We vragen daarom dat professionele clubs worden opgenomen in de vrijstellingen die moeten worden verstrekt. Ik zou hieraan willen toevoegen dat de investeringen van onze clubs voor de installatie van kwaliteitsterreinen steeds belangrijker worden en dat ze verloren kunnen gaan door de onderbreking van de bewatering. Tenslotte is besproeiing ook cruciaal om professionele sportbeoefenaars toe te laten hun beroep uit te oefenen in omstandigheden die hun fysieke integriteit niet bedreigen", aldus nog François.