Update: 'Chelsea-routinier verneemt transfercoup en denkt aan exit na zeven jaar'

Update: 'Chelsea-routinier verneemt transfercoup en denkt aan exit na zeven jaar'

17-07-2018 17:25
1

Chelsea haalde onlangs met Jorginho de eerste grote aankoop voor komend seizoen binnen, maar zal het daar vermoedelijk niet bij laten. Volgens Italiaanse media staat het Juventus-duo Gonzalo Higuain en Daniele Rugani hoog op het verlanglijstje van The Blues, net als AS Roma-doelman Alisson.

Volgens Corriere dello Sport moet Higuain tussen de 61 en 64 miljoen kosten. De Argentijnse topschutter kwam in 2016 nog voor 90 miljoen euro over van Napoli, waar hij samenwerkte met de nieuwe Chelsea-trainer Maurizio Sarri, maar lijkt uit Turijn te mogen vertrekken na de komst van Cristiano Ronaldo. Of Chelsea en Juventus elkaar vinden in de onderhandeling, moet later deze week blijken. Calciomercato noemt ook de naam van Rugani, die Sarri nog kent van zijn tijd bij Empoli. Het totale prijskaartje van het tweetal wordt geschat op 90 miljoen euro.

Volgens beide media is Chelsea bovendien nog in de race voor Alisson. De Braziliaanse sluitpost staat echter ook in de belangstelling van Liverpool en Real Madrid en lijkt de moeten wachten totdat de keeperscarrousel gaat draaien. Thibaut Courtois lijkt echter hard op weg naar De Koninklijke en Alisson geldt als mogelijke opvolger van de Rode Duivel.

Update 17.25: Gary Cahill wordt mogelijk het slachtoffer van de transferplannen van Chelsea. De 32-jarige centrale verdediger, al sinds 2012 actief op Stamford Bridge, overweegt volgens The Sun een vertrek bij The Blues. Cahill zag vorig seizoen al een extra concurrent naar Chelsea komen in de persoon van Antonio Rüdiger en krijgt mogelijk 'gezelschap' van Rugani.