OFFICIEEL: Southampton neemt goalie van Manchester City over

OFFICIEEL: Southampton neemt goalie van Manchester City over

10-07-2018 19:03

Angus Gunn maakt de transfer van Manchester City naar Southampton. De 22-jarige doelman tekent een vijfjarig contract bij The Saints.

Southampton en City hebben de transfer via de officiële kanalen bevestigd. Beide clubs melden niets over een transfersom, maar Engelse media weten dat The Saints 13,5 miljoen pond betalen voor Gunn. Dat is omgerekend iets meer dan vijftien miljoen euro.

Gunn is een Engelse keeper die jeugdinternational is bij Engeland O21. Vorig seizoen verhuurde City hem aan Championship-club Norwich City. Voor die club speelde hij in één seizoen 46 wedstrijden. In totaal maakte Gunn tien keer zijn opwachting in het eerste elftal van City, verdeeld over twee seizoenen.

Manager Mark Hughes op de clubsite van Southampton: "Angus is een speler die ontzettend veel potentie heeft, maar zijn prestaties bij Norwich en Engeland O21 hebben laten zien wat hij nu al kan. We geloven dat hij alles in zich heeft om in de toekomst een volwaardige Engelse international te worden. Dat soort talent willen we hier bij Southampton hebben."