Hoe gaan we Meunier vervangen? Vijf mogelijke opties voor Martinez

Hoe gaan we Meunier vervangen? Vijf mogelijke opties voor Martinez

09-07-2018 11:30
4

Thomas Meunier zal er dinsdag niet bij zijn tegen Frankrijk. De rechtspoot is geschorst en moet dus een match overslaan. Wat kan bondscoach Roberto Martinez doen om dat gat op te vullen?

Yannick Carrasco
Eén concrete piste is om Yannick Carrasco terug te halen voor de linkerkant. Nacer Chadli kan dan op de rechtsback gaan spelen. Een belangrijk probleem is dan wel dat Carrasco verdedigend niet al te secuur bleek en ook geen groot volume heeft. Heeft zijn conditie te lijden onder zijn transfer naar China?

Thomas Vermaelen
Een andere optie is om de ervaren Vermaelen terug in de ploeg te brengen. Die zou dan Jan Vertonghen naar de linkerflank drijven, zodat die positie weer ingevuld is. Tegen de offensieve kracht van de Fransen is er zo ook meer defensieve zekerheid op de flank.

Thorgan Hazard
Hij mocht het als wingback proberen in de wedstrijd tegen Engeland. Het was toen echter duidelijk dat Hazard op die positie moeite heeft met het ritme. De toevoeging van Marouane Fellaini aan het elftal kan dat wel verhelpen. Hij kan de gaten die Hazard laat dichtlopen.

Adnan Januzaj
Kan Januzaj voor België de bakens nog een keer verzetten. De winger heeft een groot loopvermogen en zou die positie dan ook moeten aankunnen. Roberto Martinez lijkt echter niet zo'n groot risico te gaan nemen met de finale op het spel.

Dedryck Boyata
Misschien kiest Martinez wel voor een heel ander idee: Chadli zou op de linkerkant kunnen staan als Toby Alderweireld zou verhuizen naar de rechterflank. Het gat dat hij achterlaat moet dan gevuld worden door Boyata, die het in de poulefase zeer verdienstelijk deed. Met Alderweireld valt er wel een hoop aanvallende kracht weg.