Wilmots bijt van zich af: ''Zijn we knettergek geworden of zo?''

Wilmots bijt van zich af: ''Zijn we knettergek geworden of zo?''

30-06-2018 11:40
1

Marc Wilomts en Vital Borkelmans vonden het na alle kritiek op hun functioneren tijd voor een uitgebreid interview. Uiteraard blikken de ex-bondscoach en zijn toenmalige assistent terug op het WK van 2014. Het duo stoort zich aan de hoge verwachtingen, iets waar zij zich in 2014 ook aan ergerden.

''Ik ben een patriot, dus ik supporter. Over de prestaties kan je op dit moment niet veel zeggen. Maar ze zijn door naar de volgende ronde. Opdracht volbracht, de rest is blabla'', trapt Wilmots af in Het Laatste Nieuws. Borkelmans valt zijn vriend bij. ''Dat stoorde mij na de match tegen Panama. Een eerste match op een WK is altijd stresserend. Alleen winnen telt dan. Maar toch zo leuteren dat het niet goed was.''

Wilmots is vervolgens fel. ''Dat hebben wij op ons eerste WK ook meegemaakt. We komen van de vijfenvijftigste plaats op de FIFA-ranking, spelen ons eerste toernooi in twaalf jaar. En toch moeten we meteen wereldkampioen worden. Zijn we knettergek geworden of zo?'', haalt hij uit naar de buitenwacht. 

Volgens Wilmots was de groep van toen niet klaar voor de wereldtitel. ''Brazilië was te vroeg. Laten we hopen dat het nu wel lukt. Dat zou top zijn. De spelers zijn gegroeid, ook door voor de juiste clubs te kiezen. Ze hebben nu twee toernooien gespeeld. Ze zijn klaar om misschien een wereldtitel te pakken. Misschien'', houdt hij een slag om de arm.

Lees ook: Wilmots en Borkelmans geven zichzelf schouderklop: "Doet geen enkele coach ons na"