Wilmots en Borkelmans geven zichzelf schouderklop: Doet geen enkele coach ons na

Wilmots en Borkelmans geven zichzelf schouderklop: "Doet geen enkele coach ons na"

30-06-2018 08:04
7

Marc Wilmots heeft jaren kunnen samenwerken met 'de Gouden Generatie' van de Rode Duivels. Een groot succes werd het niet, maar volgens hemzelf en Vital Borkelmans werd er wel goed gewerkt met de nationale ploeg.

Volgens Georges Leekens is het huidige succes van de Rode Duivels nog deels te danken aan hem. Wilmots en Borkelmans vinden ook dat zij goed werk hebben geleverd. "Zevenendertig overwinningen, bijna zeventig procent, twee kwalificaties, twee kwartfinales. Wat wij hebben gedaan, doet geen enkele coach ons na. We hebben een mooie machine afgeleverd", zegt Wilmots.

Daar pikt Borkelmans nog op in. "Thierry Henry heeft dat letterlijk gezegd: dat ze een mooie Rolls-Royce hebben gekregen. Een compliment voor ons werk", klinkt het tegenover Het Laatste Nieuws. "Voilà. Plezant toch om een Rolls-Royce cadeau te krijgen", aldus Wilmots.

Ontslag
Ondanks al dat goede werk, werd Wilmots toch ontslagen na veel kritiek in de pers. "Wat kan ik zeggen? Op het einde was het gewoon op. Op die manier was het niet leuk meer om bondscoach te zijn."

"Zelfs de spelers kwamen het mij vragen: Coach, wat hebben ze toch tegen u? Misschien was het niet slecht dat ik ben vertrokken, ook voor de spelers. Vers bloed, een nieuwe aanpak, dat is niet slecht", geeft hij aan.