Kortrijk ziet de (onverhoopte) redding helemaal zitten: In de goede flow

Kortrijk ziet de (onverhoopte) redding helemaal zitten: "In de goede flow"

8 mei - 09:56
2

Hoop doet leven. Op de voorlaatste speeldag van de Degradatie Play-Off is KV Kortrijk over RWDM naar de cruciale tweede plek gewipt, die nog uitzicht biedt op lijfsbehoud. Het werk is nog lang niet klaar, maar Kings Kangwa laat weten dat het geloof in de spelersgroep springlevend is.

Voor Kortrijk is de opdracht zo klaar als een klontje. Als het haar laatste wedstrijd wint, houdt het RWDM af in de strijd om het barrageticket. Die slotpartij vindt wel plaats op het veld van Sporting Charleroi, dat erbovenuit steekt in de Degradatie Play-Off. "Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar we geloven in onze kansen", klinkt Kangwa voorzichtig optimistisch. "Sinds een paar weken zit deze groep in de goede flow en dat is heel belangrijk want in de Play-Offs moet je vooral mentaal sterk zijn."

Het Kortrijkzaanse hoofd lag al meerdere keren op het kapblok, maar voorlopig viel de genadeslag nog niet. Eerst hield KVK zichzelf in de race door te winnen bij RWDM, vorig weekend zette het dan een belangrijke stap voorwaarts door KAS Eupen te verslaan (1-0). "We hebben de voorbije twee weken al twee hindernissen genomen. Deze ploeg heeft zeker voldoende talent om haar doel te bereiken", pompt Kangwa zijn ploeggenoten nog wat vertrouwen in.

Afstandsschot
Voor de Zambiaan zelf is het een erg bevreemdend seizoen geworden. In de heenronde was hij met Rode Ster Belgrado nog actief in de Champions League tegen Manchester City, nu knokt hij tegen de degradatie in ons land. "Het was een moeilijke beslissing, maar men zei me dat ik betere kansen heb om hogerop te komen indien ik in België kwam voetballen. Dat is ook mijn doel: via Kortrijk een stap vooruit kunnen zetten", stelt Kangwa duidelijk.

Daar heeft hij naar eigen zeggen ook de kwaliteiten voor. "Ik ben een technisch sterke speler en ik heb een goed afstandsschot." Vooral die laatste troefkaart zou nog van pas kunnen komen. "Helaas is het in deze Play-Offs niet eenvoudig om goede acties te maken, omdat de tegenstander elke keer met een dubbele gordel verdedigt, wat goed voetbal haast onmogelijk maakt", merkt Kangwa al op. Op Mambourg scoren met een bom van ver, dan maar?