Martinez licht al een tipje van de sluier over zijn opstelling: Lukaku out

Martinez licht al een tipje van de sluier over zijn opstelling: Lukaku out

27-06-2018 19:40

Engeland is donderdag de derde en belangrijkste opponent voor de Rode Duivels in de groepsfase. Beide landen zal al zeker van de achtste finales en er worden dan ook veel wisselingen in de basisopstellingen verwacht. Roberto Martinez kiest echter niet voor een volledige B-ploeg.

Martinez gaf woensdag zijn laatste persconferentie in de aanloop naar de ontmoeting, die uit zal maken wie met de groepswinst aan de haal zal gaan. Naar verwachting zal de Spanjaard de basisploeg van de Rode Duivels op minstens zes posities gaan wijzigen. Er werd ook gespeculeerd over een eventuele basisplaats voor Simon Mignolet, maar Thibaut Courtois zal volgens Martinez gewoon onder de lat staan.

"Ik denk niet dat het een optie is om Courtois te vervangen. Wij geloven in Simon Mignolet en ook in Koen Casteels. Mignolet was fantastisch tegen Japan, voor mij was hij de man van de match en pakte hij ook een clean sheet. Maar een doelman heeft minuten nodig. Een keeper veranderen tijdens een groot toernooi is geen goed idee. Ik kan dan ook garanderen dat Courtois zal spelen.''

Op doelpunten van Romelu Lukaku, die al vier keer trefzeker was, hoeft er niet gerekend te worden. Big Rom kreeg tegen Tunesië (5-2) een tik in de slotfase en is niet inzetbaar. ''Er is geen verdere schade. Een scan bracht ons dit goede nieuws. Hij is nog wel altijd herstellende en de wedstrijd van morgen komt dus te vroeg voor hem. Maar ik denk niet dat zijn herstel langer dan dat zal duren'', gaf Martinez mee.