Chinese passage wordt Witsel fataal: Dan vergeet je hoe te voetballen

Chinese passage wordt Witsel fataal: "Dan vergeet je hoe te voetballen"

Gepubliceerd: zondag 24 juni 2018 om 22:37zo 24-06-2018 om 22:37

Axel Witsel voetbalt nu anderhalf jaar in China na zijn controversiële vertrek bij Zenit Sint-Petersburg. De Luikenaar gelooft dat hij op een dag wel terug bij een mooie club in Europa aan de slag zal kunnen, maar een verhaal uit Italië weerlegt die gedachtegang.

Football Italia komt naar buiten met een opmerkelijke onthulling van Aurelio De Laurentiis, de flamboyante voorzitter van SSC Napoli, die een transferdossier uit de doeken doet. "Ik wilde 35 miljoen euro en uiteindelijk boden ze me vijftien miljoen aan. Eigenlijk zelfs niet: een speler die in China speelt. Als je het mij vraagt, vergeet iemand die in China actief is hoe het voetbal is in Italië en Europa", aldus de filmproducer.

Zelf noemt hij geen namen van clubs en spelers, maar Football Italia is zeker van haar zaak: de 'Chinese' speler is Witsel. Zijn club Tianjin Quanjian zou immers verregaande interesse hebben in Marek Hamsik, de aanvoerder van Napoli. Voorlopig wil de Chinese club dus geen enorm bedrag op tafel leggen. Witsel in een ruildeal betrekken, blijkt echter ook geen optie. 

Poll

Zie jij Witsel ooit nog voor een grote, Europese club voetballen?

(440 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws