OFFICIEEL: Beerschot-Wilrijk plukt tiende aanwinst weg bij Nederlandse topclub

OFFICIEEL: Beerschot-Wilrijk plukt tiende aanwinst weg bij Nederlandse topclub

21-06-2018 09:35

Gökhan Kardes is de tiende zomeraanwinst van Beerschot-Wilrijk. De 21-jarige verdediger komt over van het Nederlandse PSV, nadat hij het afgelopen half jaar als huurling ervaring opdeed bij het Roemeense Juventus Boekarest.

Beerschot-Wilrijk maakt op haar website bekend dat de centrale verdediger een verbintenis voor twee seizoenen heeft ondertekend, met een optie voor twee extra jaar. De Kielse Ratten hoeven geen transfersom op tafel te leggen voor Kardes, want hij beschikte over een aflopend contract bij PSV, waar hij niet wist te debuteren in de hoofdmacht. Kardes speelde wel dertien matchen voor Jong PSV, dat uitkomt op het tweede niveau.

De Turkse jeugdinternational - hij vertegenwoordige al alle teams vanaf de U16 - werd overigens gespot in Frankrijk. 'Gökhan werd gescout op het gereputeerde tornooi in Toulon waar hij in een rol als verdedigende middenvelder met de nationale U20 van Turkije tegen Portugal won. Gökhan wil zich graag verder ontwikkelen en zal in dat opzicht veel kunnen opsteken van Denis Prychynenko (26), Pierre Bourdin (24) en Jan Van den Bergh (23)', klinkt het.

Kardes is zelf ook zeer blij met zijn transfer. "Ik vind het een hele eer om voor zo’n mooie club te spelen. Ex- Beerschotspeler Alpaslan Özturk is een vriend van mij. Hij vertelde niks dan goeds over Beerschot en zijn supporters. Ook Mark Van Bommel vindt dit voor mij de juiste stap", laat hij weten in een eerste reactie.