Vandenbempt krijgt het ''heen-en-weer'' van excuses: ''Niet achter verschuilen''

Vandenbempt krijgt het ''heen-en-weer'' van excuses: ''Niet achter verschuilen''

Gepubliceerd: dinsdag 19 juni 2018 om 10:23di 19-06-2018 om 10:23

De Rode Duivels begonnen maandag hun WK-missie met een 3-0 zege op Panama. Het ging zeker in de eerste helft niet makkelijk, zag ook Peter Vandenbempt. De populaire radioman is kritisch op het spel van de Rode Duivels en ergert zich vooral aan excuses.

''Het aantal keer dat we balverlies geleden hebben, was niet te tellen. Ook van jongens van wie we weten dat ze dat normaal niet doen. Er zat ongelooflijk veel afval in het spel van Kevin De Bruyne, die nochtans wilskrachtig was en wel druk probeerde te zetten'', oordeelt hij scherp in zijn analyse voor Sporza.

Bondscoach Roberto Martinez zocht, tot grote ergernis van Vandenbempt, voor een deel de oorzaak bij het hoge gras in Sotsji. ''Achteraf waren er dan weer de excuses waar ik een beetje het ''heen-en-weer'' van krijg: bijvoorbeeld dat gras. De bondscoach zei na afloop dat het gras hoog en dik was. En dat het moeilijk was om de bal vlot te laten rondgaan.''

Vandenbempt vindt dat excuus onzin. ''Ik realiseerde mij dat de allerbeste wedstrijd op dit WK Spanje-Portugal op het gras van Sotsji gespeeld werd. De Spanjaarden speelden de bal toen zo snel rond dat je het bijna niet zag op het televisiescherm. Dus, achter dat gras zou ik me niet durven te verschuilen'', is de analist en commentator duidelijk.

Lees ook: De Mos tipt bondscoach Martinez: ''Dat gaat succes opleveren''

Plaats een reactie

voyager +176
dinsdag 19 juni 2018 om 13:35
VDB heeft groot gelijk, het gras is voor IEDERE speler even lang en kan en mag dus geen excuus zijn.
Martinez is een zeveraar en poenpakker, van voetbal heeft hij ook geen uitzonderlijke kennis en van tactic al helemaal niet.
Met een speler als Kevin moet je veel meer rendement halen en dus moet die zoals bij City op zijn plaats spelen.
Vind ik leuk
dinsdag 19 juni 2018 om 16:58
Kijk jij wel naar city? Tis dezelfde plaats!!
Vind ik leuk
Lord Wenger +17019
dinsdag 19 juni 2018 om 19:23
Wel een man minder op het middeveld dan bij City.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws