Vandenbempt krijgt het ''heen-en-weer'' van excuses: ''Niet achter verschuilen''

Vandenbempt krijgt het ''heen-en-weer'' van excuses: ''Niet achter verschuilen''

19-06-2018 10:23
3

De Rode Duivels begonnen maandag hun WK-missie met een 3-0 zege op Panama. Het ging zeker in de eerste helft niet makkelijk, zag ook Peter Vandenbempt. De populaire radioman is kritisch op het spel van de Rode Duivels en ergert zich vooral aan excuses.

''Het aantal keer dat we balverlies geleden hebben, was niet te tellen. Ook van jongens van wie we weten dat ze dat normaal niet doen. Er zat ongelooflijk veel afval in het spel van Kevin De Bruyne, die nochtans wilskrachtig was en wel druk probeerde te zetten'', oordeelt hij scherp in zijn analyse voor Sporza.

Bondscoach Roberto Martinez zocht, tot grote ergernis van Vandenbempt, voor een deel de oorzaak bij het hoge gras in Sotsji. ''Achteraf waren er dan weer de excuses waar ik een beetje het ''heen-en-weer'' van krijg: bijvoorbeeld dat gras. De bondscoach zei na afloop dat het gras hoog en dik was. En dat het moeilijk was om de bal vlot te laten rondgaan.''

Vandenbempt vindt dat excuus onzin. ''Ik realiseerde mij dat de allerbeste wedstrijd op dit WK Spanje-Portugal op het gras van Sotsji gespeeld werd. De Spanjaarden speelden de bal toen zo snel rond dat je het bijna niet zag op het televisiescherm. Dus, achter dat gras zou ik me niet durven te verschuilen'', is de analist en commentator duidelijk.

Lees ook: De Mos tipt bondscoach Martinez: ''Dat gaat succes opleveren''