Ex-Gentenaar keek de dood in de ogen: 'Woog 150 kilo, kon amper 30 meter wandelen'

Ex-Gentenaar keek de dood in de ogen: 'Woog 150 kilo, kon amper 30 meter wandelen'

Gepubliceerd: donderdag 14 juni 2018 om 16:34do 14-06-2018 om 16:34

Ahmed Hossam, beter bekend als Mido, heeft het roer omgegooid. In vijf maanden tijd raakte hij bijna veertig kilo kwijt, vertelt de oud-spits van KAA Gent in een groot interview met The Guardian.

Mido (35) zette vijf jaar geleden een punt achter zijn carrière. Blessures en andere fysieke ongemakken ontnamen hem het plezier in voetballen. Vervolgens ging het pas écht bergafwaarts. "Ik woog 150 kilo en bereikte het punt dat ik amper dertig meter kon wandelen. Als ik dat wel deed, kreeg ik pijn in mijn rug, knieën en gewrichten", vertelt Mido aan The Guardian.

"Ik herinner me dat ik met drie vrienden van mijn boot stapte en we een paar honderd meter naar een eiland moesten lopen. Het zand was zwaar en de zon scheen fel. Ik zei: Ik kan niet lopen. Ik moest een half uur blijven zitten. Ik was 34. Dat was het kantelpunt voor mij."

Mido keek de dood naar eigen zeggen in de ogen. "Ik ging naar de dokter. Hij vertelde me: Je gaat voor je veertigste dood als je zo doorgaat." De Egyptenaar veranderde zijn eetpatroon drastisch. "Ik eet geen gefrituurd eten meer, geen rood vlees, geen zout en geen suiker. Ik zwem, squash en voetbal. Maar zeventig procent draait om wat je eet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws