'Real Madrid pakt door en staat op drempel van toptransfer: 45 miljoen euro'

'Real Madrid pakt door en staat op drempel van toptransfer: 45 miljoen euro'

Gepubliceerd: woensdag 13 juni 2018 om 16:12wo 13-06-2018 om 16:12

Real Madrid staat op het punt de komst van Rodrygo af te ronden. Dat meldt Marca. Het Braziliaanse wonderkind (17) komt voor ettelijke miljoenen over van Santos.

Real Madrid zou Rodrygo al binnen hebben, maar de officiële bekendmaking laat nog even op zich wachten door vertraagde documenten uit Brazilië. Met de toptransfer is 45 miljoen euro gemoeid. Dat is evenveel als Real een jaar geleden betaalde voor Flamengo-talent Vinicius Junior.

Rodrygo tekent voor zes seizoenen bij Real Madrid, dat FC Barcelona aftroeft. De Catalaanse grootmacht had lange tijd de beste papieren, maar kon niet doordrukken. Santos weigerde te onderhandelen met Barça vanwege het geschil rond Neymar.

Rodrygo onderging vorige week al een medische keuring in Madrid. Aanvankelijk was het bedoeling dat hij terug zou keren naar Rio de Janeiro, waar hij met Santos zou meedoen in de wedstrijd tegen Fluminense. Uiteindelijk werd besloten dat de jonge aanvaller niét in actie komt door het risico op een blessure.

Van de 45 miljoen euro gaat 40 miljoen rechtstreeks naar Santos, terwijl vijf miljoen naar de speler en zijn entourage gaat. Santos houdt tot en met juni 2019 de beschikking over Rodrygo. Op dit moment mag hij nog niet de overstap maken naar Europa, omdat Rodrygo minderjarig is.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws