Costa Ricaanse coach slaat gigantische kemel: Die nummer tien deed ons pijn

Costa Ricaanse coach slaat gigantische kemel: "Die nummer tien deed ons pijn"

Gepubliceerd: dinsdag 12 juni 2018 om 22:21di 12-06-2018 om 22:21

Er komt een dag waarop Roberto Martinez de Rode Duivels zal verlaten. Die vacante plek van bondscoach zal dan ongetwijfeld druk gesolliciteerd worden, maar de kandidatuur van Oscar Ramirez mag de KBVB meteen naar de prullenmand verwijzen. De selectieheer van Costa Rica kent immers weinig van voetbal.

Die indruk kregen journalisten althans in de persruimte na het oefenduel met onze Belgische nationale ploeg (4-1). Eden Hazard had de Midden-Amerikanen net naar de verdoemenis gespeeld. Dat had Ramirez blijkbaar niet verwacht van de Chelsea-ster. "Die nummer tien van België deed ons echt pijn. Hij was erg beweeglijk en benutte de ruimtes voortdurend. Ik weet zijn naam niet", tekende VTM Stadion zowaar op.

Daar bleef het bovendien niet bij. Ook bij een vraag over Zwitserland, één van de tegenstanders van Costa Rica op het WK, ging Ramirez pijnlijk in de fout. Gevraagd naar wie het grootste gevaar vormt bij de Zwitsers, antwoordde de bondscoach: "Die kleine. Wat is zijn naam ook weer?" Daarmee doelde hij natuurlijk op Xherdan Shaqiri. De aanwezige journalisten konden daarop hun lach niet bedwingen.

Poll

Kan zo'n persoon een geschikte bondscoach zijn?

(402 stemmen)

Plaats een reactie

Lupo +585
dinsdag 12 juni 2018 om 23:11
misschien gewoon humor
Vind ik leuk
dinsdag 12 juni 2018 om 23:17
Was dat Hein?
Vind ik leuk
Reagens +2932
woensdag 13 juni 2018 om 08:50
Het kan misschien een reden zijn voor wat meer bescheidenheid.
Hazard heeft in de verste verte de status niet van een Messi/Ronaldo. Die Costa Ricaanse coach zal allicht vooral gericht zijn op Zuid-Amerikaanse competities. Precies of wij kennen veel namen van Argentijnse/Braziliaanse topclubs.
De enige die zich belachelijk maakt is de journalist die het weer nodig vond om hier een 'haha' artikel rond te schrijven
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws