Generatie-Iniesta wordt oud: 'Weet niet of we ooit weer zoiets te zien krijgen'

Generatie-Iniesta wordt oud: 'Weet niet of we ooit weer zoiets te zien krijgen'

08-06-2018 19:50
1

Andrés Iniesta heeft emotionele weken achter de rug. De iconische spelmaker nam na 22 jaar afscheid van zijn geliefde FC Barcelona en maakt zich nu op voor het WK in Rusland: zijn laatste kunstje in het shirt van de Spaanse nationale ploeg.

Na zijn afscheidswedstrijd tegen Real Sociedad zat Iniesta tot diep in de nacht in zijn eentje op het veld van Camp Nou. "Het was een mooi moment tussen mij en die grasmat waar ik zo veel wedstrijden heb gespeeld", vertelt hij in een interview met The Daily Mail. "Ik moest afscheid nemen van mijn thuis. Aan elke hoek van Camp Nou bewaar ik mooie herinneringen: de tunnel, de kleedkamer, de douches... Het is moeilijk om afscheid te nemen."

Iniesta beseft dat hij deel uitmaakt van een bijzondere generatie voetballers, waaronder Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, die langzaam maar zeker naar het einde van hun carrière toewerkt. "Ik weet niet of we ooit nog zo'n generatie te zien krijgen", stelt Iniesta. "Sommige spelers ben ik tijdens mijn hele carrière tegengekomen. Natuurlijk voelen wij ons solidair aan elkaar. Dat overstijgt de onderlinge rivaliteit."