OFFICIEEL: Ex-jeugdspeler van KV Mechelen vindt onderdak in Nederland

OFFICIEEL: Ex-jeugdspeler van KV Mechelen vindt onderdak in Nederland

07-06-2018 14:35

FC Emmen heeft zich donderdag versterkt met Jason Bourdouxhe. De ex-jeugdspeler van KV Mechelen tekent voor een seizoen en is de eerste zomeraanwinst van de promovendus.

Bourdouxhe (27) had een aflopend contract bij Helmond Sport en komt zodoende transfervrij over naar Emmen. "FC Emmen heeft zich de laatste jaren in rap tempo ontwikkeld en maakt nu de stap naar de Eredivisie", verklaart hij zijn keuze op de clubsite.

"Het is mij een groot voorrecht dat Emmen deze stap samen met mij wenst te maken. Ik ga mijn stinkende best doen voor deze mooie club die momenteel volop in bloei staat. Voor mij is dit de kans om het maximale uit mijn carrière te halen."

Technisch directeur Jan Korte vertelt waarom Bourdourxhe is vastgelegd. "Het is een creatieve, behendige en zeer gemotiveerde speler. Jason heeft zowel als linksback als linker middenvelder gespeeld en is daardoor een completere voetballer geworden welke aanvallende impulsen aan het elftal geven, maar eveneens in defensief opzicht zijn mannetje staat."

Bourdouxhe kwam in de jeugd uit voor KV Mechelen, alvorens naar PSV te vertrekken. Doorbreken bij de Nederlandse topclub kon hij niet. Bourdouxhe stond in het verleden nog op de loonlijst van FC Eindhoven, VVV-Venlo en Helmond Sport.