UPDATE: 'Gent weigert drie miljoen euro en wil meer, veel meer'

UPDATE: 'Gent weigert drie miljoen euro en wil meer, veel meer'

12-06-2018 07:10
10

Peter Olayinka beleefde het afgelopen seizoen een succesvolle uitleenbeurt aan Zulte Waregem. AA Gent wil hem daarvoor belonen met een nieuwe kans, maar vanwege buitenlandse interesse is het nog maar de vraag of het zover komt.

De 22-jarige Olayinka was in veertig optredens goed voor dubbele cijfers: elf goals en liefst vijftien assists. Die knappe statistieken zijn ook over de grens niet onopgemerkt gebleven. Het Nieuwsblad meldt dat de Nigeriaanse aanvaler de interesse heeft gewekt van clubs uit Duitsland, Frankrijk en Tsjechië. Diverse clubs zouden zelfs al contact hebben gezocht met de makelaar van Olayinka.

Gent rekent op Olayinka, want samen met nieuwkomer Stallone Limbombe moet hij mede de aanstaande vertrekken van Moses Simon en Samuel Kalu opvangen. Olayinka heeft echter wel oren naar een buitenlands avontuur en wil volgens Het Nieuwsblad eerste een duidelijk sportief plan horen van de club om zelf een afweging te maken over zijn toekomst.

Update 11/06, 08.30: Volgens Het Nieuwsblad kan Gent nog een aardige som voor Olayinka vangen. De krant meldt dat Slavia Praag drie miljoen euro heeft geboden voor de Nigeriaan. Olayinka staat naar verluidt niet weigerachtig tegenover een transfer naar Tsjechië. 

Update 12/06, 07.10: Volgens Owngoalnigeria heeft Gent het bod van drie miljoen van Slavia Praag op Olayinka geweigerd. Volgens die bron willen de Buffalo's tien miljoen euro vnagen voor de aanvaller. Zijn ex-club Skënderbeu Korçë heeft immers nog recht op een deel van de verkoopprijs van Olayinka. Gent betaalde zelf één miljoen euro voor de speler.