OFFICIEEL: Zidane weg als hoofdtrainer van Real Madrid

OFFICIEEL: Zidane weg als hoofdtrainer van Real Madrid

31-05-2018 13:00
9

Zinédine Zidane heeft zijn taken als hoofdtrainer van Real Madrid neergelegd, melden diverse Spaanse media donderdag. Zidane zat in de Champions League-finale tegen Liverpool (3-1 winst) voor het laatst op de bank bij De Koninklijke.

Real kondigde donderdagmiddag een persconferentie aan voor 13.00 uur waar alleen Zidane en voorzitter Florentino Perez bij aanwezig zouden zijn. De club maakte de inhoud niet bekend. Kort voor aanvang van de persconferentie wisten Cadena Ser en Marca zeker dat het om het vertrek van Zidane zou gaan.

"Ik heb de beslissing genomen om volgend jaar niet door te gaan als hoofdtrainer van Real Madrid", lichtte Zidane toe. "Ik heb deze beslissng genomen omdat ik van deze club hou. Ik hou van Florentino Perez en ben hem erg dankbaar." Volgens Marca heeft Zidane zijn beslissing om te stoppen donderdagochtend bekendgemaakt in een gesprek dat niet langer duurde dan vijf minuten. 

Zidane won sinds zijn aanstelling in januari 2016 negen prijzen als trainer van De Koninklijke en verloor slechts zestien van de 149 wedstrijden. Gemiddeld is dat een prijs per zestien wedstrijden. Zidane slaagde er met Real in om drie keer op rij de Champions League te winnen. Naast de Champions League won de Fransman ook twee keer het WK voor clubs, twee keer de Europese Super Cup, de nationale Super Cup en werd hij een keer kampioen van de Primera Division.