Jeugd boven ervaring in Genk: “Juiste beslissing over Buffel genomen”

Jeugd boven ervaring in Genk: “Juiste beslissing over Buffel genomen”

29-05-2018 07:05
4

Thomas Buffel speelt volgend seizoen niet meer voor KRC Genk. De Limburgers verlengden het contract van de 37-jarige speler niet. In Genk kiezen ze resoluut voor de jeugd.

“Wij hebben als club de pro's en contra's naast mekaar gelegd en daarop hebben wij beslist om niet meer door te gaan met Thomas Buffel", aldus sportief directeur Dimitri de Condé in Het Laatste Nieuws.

Onlangs verlengde Leandro Trossard zijn contract in Genk. De club ziet hem als boegbeeld voor de toekomst. "Vanuit menselijk oogpunt was dit een moeilijke beslissing - Thomas Buffel is en blijft een Genks icoon - maar wel de juiste. Wij zijn sinds kort zeker dat Leandro Trossard blijft, dat was heel belangrijk. Intern is het ook een issue dat we veel meer snelheid willen op de flanken en we willen ook de ontwikkeling van enkele jonge talenten niet afremmen.”

“We kunnen Buffel geen garantie op speelminuten meer bieden. Het zou niet correct zijn om hem nog een jaar te houden en hem dan telkens op de bank of in de tribune te zetten. Dat zou pas respectloos zijn."

Lees ook: Genk-voorzitter verduidelijkt waarom Buffel geen nieuw contract krijgt