Genk-voorzitter verduidelijkt waarom Buffel geen nieuw contract krijgt

Genk-voorzitter verduidelijkt waarom Buffel geen nieuw contract krijgt

28-05-2018 21:53
5

Thomas Buffel is volgend seizoen geen speler meer van KRC Genk. De ex-Rode Duivel paste niet meer in de plannen van de club en kreeg geen nieuwe contract. Louis Croonen, voorzitter van de Limburgers, gaf maandagavond meer uitleg tijdens TVL Sportcafé.

"Thomas is 37 en belangrijk geweest voor onze club. Hij wilde graag nog een contract voor één seizoen, maar wij zijn van oordeel dat we meer snelheid nodig hebben op de flanken", aldus Croonen. "Bovendien moeten we realistisch zijn. Vorige zomer hielden we onze selectie samen, maar we hebben ook verlies geleden. Philippe Clement had Thomas graag behouden, maar hij wilde ook investeringen op de flanken."

De Limburgse club heeft Buffel wel een andere functie aangeboden. "We willen hem graag inzetten bij de jeugd. Thomas heeft ons voorstel in beraad genomen. Hij is uiteraard ontgoocheld, en dat begrijp ik volledig. Hij speelde hier negen seizoenen en daar zijn we heel dankbaar voor, maar we denken dat we de juiste keuze hebben gemaakt, al zal volgend jaar pas blijken of we gelijk hebben", besloot Croonen.

Lees ook: De wegen van KRC Genk en Buffel scheiden, Limburgers geven meer uitleg