OFFICIEEL: De wegen van KRC Genk en Buffel scheiden, Limburgers geven meer uitleg

OFFICIEEL: De wegen van KRC Genk en Buffel scheiden, Limburgers geven meer uitleg

28-05-2018 20:04
6

Thomas Buffel speelt volgend seizoen niet meer voor KRC Genk. Het contract van de 37-jarige speler wordt niet verlengd. Dat deelde de club maandag via de officiële kanalen mee.

'Vandaag vond er een overleg plaats in de Luminus Arena met Thomas Buffel. Het clubbestuur besprak met Thomas (intussen 37) dat zijn contract niet verlengd wordt. Dit was een moeilijke beslissing, gebaseerd op zowel de sportieve als financiële doelstellingen van de club voor seizoen 18-19', staat te lezen op de website van Genk.

In de toekomst wil Genk nog samenwerken met Buffel, maar het staat nog niet vast of dat gebeuren. 'KRC Genk deed Thomas ook een voorstel om betrokken te blijven bij de sportieve werking. En om net als andere clubiconen zoals Domenico Olivieri en Wesley Sonck bij te dragen aan het fundament van onze club, de jeugdacademie. Of Thomas hierop zal ingaan is op dit moment nog niet duidelijk.'

Galamatch
Om Buffel te bedanken voor bewezen diensten staat er binnenkort een galamatch voor de speler op het programma. De datum voor het duel ligt nog niet vast. 

Bij Genk hebben ze nog mooie woorden over voor Buffel. 'KRC Genk, en bij uitbreiding het hele supporterslegioen, wenst haar kapitein uitdrukkelijk te bedanken voor alles wat Thomas voor Genk betekende de afgelopen 9 jaar. Thomas is een man van de club, en zal dit altijd blijven.'