Wat met Henry? 'Fransman denkt anders dan Belgische voetbalbond'

Wat met Henry? 'Fransman denkt anders dan Belgische voetbalbond'

19-05-2018 07:05

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat Roberto Martinez nog twee extra jaren bij de Rode Duivels blijft. Wat doet Thierry Henry? Dat staat nog niet vast. Volgens Het Laatste Nieuws is de assistent van Martinez een pak geduldiger dan de Belgische voetbalbond.

Henry gaat zeker mee naar het WK als assistent, maar wat daarna gebeurt ligt nog niet vast. De KBVB wil net zoals bij Martinez het contract van de Fransman openbreken met twee extra jaren. De bondscoach was gretig om te verlengen. De veertigjarige assitent is dat niet meteen. Henry wil momenteel nog geen beslissing nemen over zijn toekomst.

Momenteel klinkt het dat Henry pas wil beslissen na het WK, maar veel lijkt toch af te hangen wat er bij Arsenal gebeurt. De opvolger van Arsène Wenger wordt het clubicoon van de Gunners niet, maar volgens Sportwereld is het niet uitgesloten dat Henry vanaf de zomer een rol krijgt bij Arsenal.

De kans is groot dat in Londen Mikel Arteta het stokje van Wenger overneemt. Santi Cazorla lijkt een optie als speler/trainer, maar de komst van Henry wordt ook niet uitgesloten. Alleen wil de club dat Henry zijn job als analist – waar hij vijf miljoen euro per jaar krijgt – laat vallen.

Lees ookMartinez dolblij met zijn nieuwe contract: "Opportunity of a lifetime"