JPL-club ziet af: Veel problemen gehad op disciplinair vlak

JPL-club ziet af: "Veel problemen gehad op disciplinair vlak"

18-05-2018 20:34
2

Sven Vermant werd na enkele maanden T1 te zijn al bedankt voor bewezen diensten bij Waasland-Beveren. De coach werd op straat gezet na slechte resultaten. Vermant kreeg kritiek voor zijn harde aanpak, maar hij blijkt niet de enige schuldige te zijn.

Zo zouden er ook problemen zijn met de spelersgroep van Waasland-beveren. "We hebben dit seizoen veel problemen gehad op disciplinair vlak. Ja, zelfs onder Philippe Clement", zegt interimtrainer Dirk Geeraerd.

"De technische staf had veel werk om deze groep in het gareel te houden. Sinds de komst van Vermant is het alleen maar bergaf gegaan. Al heeft het geen zin om op hem te schieten. Sven heeft zijn job gedaan", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Zo heeft Vermant zijn spelers vaak aangesproken over hun professionalisme. Op een bepaald moment heeft hij een boetesysteem geïntroduceerd. Terecht, al had dat naar mijn gevoel een averechts effect op de groep. De laatste weken heeft hij een poging gedaan om bepaalde relaties te herstellen, maar die brokken kon hij niet meer lijmen. Er zijn dingen gebeurd die onomkeerbaar waren", zegt hij.