Verhaeghe onthult: Wij hebben gesproken met een paar spelers

Verhaeghe onthult: "Wij hebben gesproken met een paar spelers"

18-05-2018 11:30
8

Roberto Martinez heeft een contractverlenging gekregen bij de Rode Duivels. De spelers staan nog steeds achter hun bondscoach en werden ook geconsulteerd voor deze beslissing.

Verhaeghe lichtte de beslissing van de Bond nog even toe. "Is het een risico om nu te verlengen? Daarom ben ik directeur van de federatie. De voordelen om door te gaan zijn groter dan de nadelen. We tonen vertrouwen. We weten dat het voetbal is. Vandaag denken we dat het belangrijk is om een duidelijke beslissing te maken. Beter nu dan in augustus. We willen anticiperen en een duidelijke beslissing pakken", laat hij optekenen bij Het Laatste Nieuws.

"Stabiliteit is belangrijker en we geloven dat we het goed kunnen doen in Rusland. Ik ben heel blij dat Martínez met heel veel passie wil doorgaan. Wat is een goed WK? Ik zal een professioneel antwoord geven. Er zullen geen gemakkelijke wedstrijden zijn. Kleinere landen willen zich bewijzen. Als we tot de achtste of kwartfinale geraken, zien we wel waar we eindigen.

Het gaat echter vooral moeten komen van de spelers, eerder dan van de coach. "Ik zie dat de spelers verantwoordelijkheid tonen. Het is ook niet de coach die op het veld staat, wel de spelers. Als zij willen, kunnen ze ver gaan". Er werden ook geraadpleegd voor deze beslissing. "Ik zeg geen namen, maar we spraken met een paar spelers", bevestigt Verhaeghe.