OFFICIEEL: Everton winkelt bij PSV, maar haalt geen speler

OFFICIEEL: Everton winkelt bij PSV, maar haalt geen speler

Gepubliceerd: woensdag 16 mei 2018 om 17:26wo 16-05-2018 om 17:26

De kogel is door de kerk: Marcel Brands verlaat PSV. De Eindhovense club bevestigt woensdag dat de technisch manager aan de slag gaat bij Everton.

In Liverpool wordt Brands de nieuwe 'director of football'. Hij gaat per 1 juni aan de slag. Brands was de laatste acht jaar technisch manager van PSV en werd al enkele maanden in verband gebracht met een nieuwe uitdaging bij Everton. "Een enorm moeilijk besluit, maar ik denk dat dit een goede stap op het juiste moment is", verklaart Brands op de clubsite.

Brands heeft serieus overwogen om bij PSV te blijven. "Ik heb het hier geweldig naar mijn zin en PSV heeft me de keuze gegeven om er nog wat jaartjes aan vast te knopen", zegt hij. "Het is echt lastig om iets dat goed is los te laten, maar dat ga ik nu toch doen. Ook in mijn functie is de Premier League natuurlijk iets geweldigs. Het is in alle opzichten de grootste competitie ter wereld. Ik krijg nu de kans om daar op mijn manier iets neer te gaan zetten. Daar kijk ik ontzettend naar uit."

Met de selectie die Brands samenstelde sleepte PSV drie van de laatste vier landstitels in de wacht. Commissaris Frank Arnesen, hoofd scouting John de Jong en trainer Phillip Cocu nemen de komende periode de taken van Brands waar. Om 18.00 uur geeft hij in het Philips Stadion een uitgebreidere toelichting op zijn vertrek.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws