De verklaring waarom Nilis PSV verlaat: 'Tja, die ken ik al zo lang'

De verklaring waarom Nilis PSV verlaat: 'Tja, die ken ik al zo lang'

15-05-2018 09:11
0

Luc Nilis maakt deze zomer de ogenschijnlijk verrassende overstap van PSV naar VVV-Venlo. De voormalig Eredivisie-topscorer heeft echter een goede reden om naar Venlo te verhuizen: de aanwezigheid van oud-ploeggenoot en technisch directeur Stan Valckx.

"Een fijne club, VVV. En ik had meteen een klik met Maurice Steijn", vertelt Nilis in gesprek met de Limburger over de trainer die hij volgend seizoen gaat assisteren. De toenadering van Valckx gaf echter de doorslag voor de Belg. "Tja, die ken ik al zo lang. Ik voetbal met hem nog in een vriendenclubje in Arcen, we zijn in hetzelfde jaar gestopt en waren bij PSV kamergenoten als we op trainingskamp waren of in het buitenland moesten voetballen. Hij haalde me nadat ik gestopt was en in de problemen zat naar PSV en we treffen elkaar nu weer. Het is in de voetballerij misschien zeldzaam, maar Stan durf ik wel een vriend te noemen, ja."

De voormalige PSV-vedette kreeg na zijn carrière te maken met gokproblemen en een huwelijkscrisis, maar zijn leven is inmiddels in rustiger vaarwater gekomen. "Ik ben zeven jaar geleden gescheiden van mijn vrouw, maar het was geen vechtscheiding gelukkig. Ik heb nog een heel goede band en contact, ook met mijn drie kinderen van 27, 26 en 22 jaar. Inmiddels heb ik ook weer een vriendin." Nilis hoopt dat hij met zijn ervaring van waarde kan zijn voor de VVV-spelers. "Ik zie het aan een speler of hij mentaal 100 kilo extra op zijn schouders meedraagt. (…) Laat mij maar de psycholoog spelen, die rol ligt mij."

Lees ook: VVV haalt Nilis weg bij PSV: 'Blijf mijn wedstrijdjes in het rood-wit spelen'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie