OFFICIEEL: Trainer van Borussia Dortmund kondigt afscheid aan

OFFICIEEL: Trainer van Borussia Dortmund kondigt afscheid aan

12-05-2018 18:25

Borussia Dortmund en trainer Peter Stöger gaan afscheid nemen van elkaar. De 52-jarige Oostenrijker bevestigde dit tijdens de persconferentie na afloop van de 3-1 nederlaag bij Hoffenheim.

Stöger werd in december ontslagen bij het inmiddels gedegradeerde 1. FC Köln en nam kort daarna het stokje van Peter Bosz over in Dortmund. Nadat BVB zich, ondanks de zeperd in Hoffenheim, had geplaatst voor de Champions League, maakte Stöger zijn vertrek bekend. "Dit was mijn laatste competitiewedstrijd namens Borussia Dortmund. Dat hadden we enkele weken geleden in goed overleg al besloten. Ik denk dat het goed voor de club is wanneer een nieuwe trainer hier een frisse wind kan laten waaien."

Het afscheid van de Oostenrijker komt niet bepaald uit de lucht vallen. Duitse media suggereerden onlangs al dat de trainer geen klik zou hebben met de spelersgroep en dat een zomers vertrek aanstaande was. Lucien Favre van het Franse OGC Nice wordt nadrukkelijk genoemd als de nieuwe trainer van de Duitse nummer vier.