Anderlecht werd niet van hem, maar Vandenhaute stapt nu alsnog in het voetbal

Anderlecht werd niet van hem, maar Vandenhaute stapt nu alsnog in het voetbal

04-05-2018 18:06

Wouter Vandenhaute was aan het eind van het vorige kalenderjaar een belangrijke kandidaat om Anderlecht over te nemen. De sterke man achter Flanders Classics werd echter afgetroefd door Marc Coucke. Vandenhaute stapt nu toch in de voetbalwereld.

Vandenhaute heeft samen met Bob Claes (ex-commercieel directeur van Standard) en Peter Smeets (voormalig begeleider van onder ander Romelu Lukaku) een nieuw bureau gestart dat topsporters, waaronder dus ook voetballers, op zakelijk gebied gaat begeleiden tijdens hun loopbaan. Claes en Peeters, die al de nodige ervaring hebben in het voetbal, krijgen de dagelijkse leiding in handen van Let's Play. Vandenhaute zal meer op de achtergrond blijven, zo bevestigde hij aan Sporza.

''Voor alle duidelijkheid: ik word geen makelaar. Bob en Peter gaan het bedrijf leiden en de voetballers begeleiden, ik help op de achtergrond waar nodig'', aldus Vandenhaute. Mogelijk krijgt het nieuwe bureau direct enkele aansprekende namen als cliënten. Smeets werkte tot dit moment samen met de bekende makelaar Christophe Henrotay, die spelers als Youri Tielemans en Leander Dendoncker onder zijn hoede heeft. Het valt voorlopig niet uit te sluiten dat zij samen met Smeets de overstap maken. 

Lees ook: Vandenhaute relativeert gemiste kans: "Het dromen op zich is toch het plezierigst"