Vandenhaute relativeert gemiste kans: Het dromen op zich is toch het plezierigst

Vandenhaute relativeert gemiste kans: "Het dromen op zich is toch het plezierigst"

Gepubliceerd: zondag 18 maart 2018 om 11:17zo 18-03-2018 om 11:17

Nadat RSC Anderlecht in het uitstalraam werd geplaatst, kroonde Marc Coucke zich verrassend genoeg tot nieuwe eigenaar. Onder meer Wouter Vandenhaute moest zo zijn meerdere erkennen. De baas van De Vijver kan die 'nederlaag' echter goed plaatsen.

Van aversie tegenover paars-wit is dan ook allerminst sprake. "Anderlecht is en blijft mijn club. Ik wens Marc Coucke veel succes. En ik hoop dat wij weer aanknopen met de successen van weleer", zegt hij bij Radio 2. Voorzitter van RSCA worden zal dus niet lukken. Dat vindt Vandenhaute geen ramp. "Dromen is het plezierigste wat er is in het leven. Als er dan een aantal lukken, is dat tof. Maar het dromen op zich is toch het plezierigst."

"Ik heb vijf maanden hard gewerkt voor de onderhandelingen. En oké, ik heb ernaast gegrepen. Marc Coucke is met de ploeg gaan lopen. Maar die vijf maanden van dromen en plannen maken, neemt niemand me af. Ik heb altijd gezegd dat ik ooit nog wel eens iets in het voetbal wil doen. Maar je moet daar wel realistisch in zijn. Ik ben nu 56. Op mijn 65 ga ik daar niet meer aan beginnen. Ik vind dat er meer jonge mensen in het voetbal moeten komen in de leiding van ploegen", besluit hij.

Poll

Wie zag jij liefst als voorzitter van Anderlecht?

(193 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws