Vandenhaute relativeert gemiste kans: Het dromen op zich is toch het plezierigst

Vandenhaute relativeert gemiste kans: "Het dromen op zich is toch het plezierigst"

zondag 18 maart 2018 om 11:17

Nadat RSC Anderlecht in het uitstalraam werd geplaatst, kroonde Marc Coucke zich verrassend genoeg tot nieuwe eigenaar. Onder meer Wouter Vandenhaute moest zo zijn meerdere erkennen. De baas van De Vijver kan die 'nederlaag' echter goed plaatsen.

Van aversie tegenover paars-wit is dan ook allerminst sprake. "Anderlecht is en blijft mijn club. Ik wens Marc Coucke veel succes. En ik hoop dat wij weer aanknopen met de successen van weleer", zegt hij bij Radio 2. Voorzitter van RSCA worden zal dus niet lukken. Dat vindt Vandenhaute geen ramp. "Dromen is het plezierigste wat er is in het leven. Als er dan een aantal lukken, is dat tof. Maar het dromen op zich is toch het plezierigst."

"Ik heb vijf maanden hard gewerkt voor de onderhandelingen. En oké, ik heb ernaast gegrepen. Marc Coucke is met de ploeg gaan lopen. Maar die vijf maanden van dromen en plannen maken, neemt niemand me af. Ik heb altijd gezegd dat ik ooit nog wel eens iets in het voetbal wil doen. Maar je moet daar wel realistisch in zijn. Ik ben nu 56. Op mijn 65 ga ik daar niet meer aan beginnen. Ik vind dat er meer jonge mensen in het voetbal moeten komen in de leiding van ploegen", besluit hij.

Poll

Wie zag jij liefst als voorzitter van Anderlecht?

(192 stemmen)

Plaats een reactie

Drekovic +6891
zondag 18 maart 2018 om 11:31
Het toffe aan Coucke is dat hij werkt in het stramien en de geest van het bedrijf dat hij overneemt met hier en daar zijn accenten en Vandenhaute overal waar hij komt als een olifant in een porseleinkast doorraast .
Vind ik leuk
Brubru +1826
zondag 18 maart 2018 om 12:10
We moeten nog afwachten wat Coucke bij Anderlecht gaat doen.
Bij ploegen als KVO kan je met veel geld uit te geven meer het verschil maken dan bij Anderlecht.
Vind ik leuk
Drekovic +6891
zondag 18 maart 2018 om 12:38
Neen ik spreek niet over geld uitgeven maar meer over de manier van werken , in Pairi Daiza heeft hij ook de olifanten met de leeuwen ook niet van plaats verwisseld . Dus hetgeen ik bedoel is , hij gaat niet ineens zelf alles bepalen en veranderen . Een van zijn enorm sterk punten is dat hij zich laat omringen door bekwame mensen en er naar luistert
Vind ik leuk
zondag 18 maart 2018 om 13:29
Dat kan ik volgen maar waarom zo negatief over Vandenhaute? Die man heeft best wel wat verwezenlijkt en reageert hier toch ook vrij nuchter en oké op het missen van de overname.
Vind ik leuk
Drekovic +6891
zondag 18 maart 2018 om 18:16
In tegenstelling tot Coucke heeft hij geen hart of voeling met sport , alleen geld , geld en nog eens geld . In wielrennerij jarenlange tradities overboord gooien om enkele mega-tenten meer te kunnen zetten
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Vandenhaute relativeert gemiste kans: "Het dromen op zich is toch het plezierigst"