Ophef bij de amateurs: ref legt match stil vanwege anti-Waalse gezangen

Ophef bij de amateurs: ref legt match stil vanwege anti-Waalse gezangen

Gepubliceerd: maandag 23 april 2018 om 14:40ma 23-04-2018 om 14:40

Opmerkelijke gebeurtenissen tijdens de onmoeting tussen ASV Geel en Virton, een duel in de Eerste Amateurklasse. Scheidsrechter Guillaume Chassepière legde de match enige tijd stil omdat de supporters niet stopten met het aanheffen van anti-Waalse gezangen.

Toen de gezangen voor de eerste keer te horen waren, liet Chassepière via de stadionspeaker omroepen om er mee te stoppen. Toen dat niet gebeurde, haalde de ref iedereen van het veld. Na vijf minuten werd de wedstrijd hervat en bleven verdere incidenten uit. Het duel kon worden uitgespeeld en eindigde in een 1-1 gelijkspel. 

De Koninklijke Belgische Voetbalbond kwam via woordvoeder Stefan Van Loock al wel met een reactie naar buiten. ''Ook gezangen die duidelijk gericht zijn tegen één bevolkingsgroep worden beschouwd als racistisch. De scheidsrechter wordt dan verondersteld in te grijpen. Dat kan gebeuren omdat hijzelf de gezangen waarneemt, of omdat hij erop wordt aangesproken door een speler. Bij een derde waarschuwing kan hij de match definitief stilleggen'', liet Van Loock weten aan Het Nieuwsblad.

Een forfaitnederlaag is Geel dus bespaard gebleven. Op basis van het scheidsrechterlijk verslag kunnen de acties nog wel gevolgen hebben voor Geel. ''Ik ken niet de exacte omstandigheden en heb het verslag niet gezien, maar wellicht krijgt dit nog een staartje'', waarschuwt Van Loock alvast.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws