Er komt eindelijk schot in de zaak, speeldag  vijf redt Play-Off 1

Er komt eindelijk schot in de zaak, speeldag vijf redt Play-Off 1

23-04-2018 12:04
4

De eerste vier speeldagen van Play-Off 1 vielen een beetje tegen als we kijken naar het aantal gemaakte doelpunten. Gelukkig was er afgelopen weekend speeldag vijf. Club Brugge, Standard, Genk, Charleroi, Anderlecht en Gent maakten veel goed.

Goed bij schot was men op de eerste vier speeldagen niet. Alle ploegen wisten samen amper 24 keer te scoren. Na speeldag vijf staat de gezamenlijke teller op 38. Op speeldag vijf werd maar liefst 14 keer gescoord.

Natuurlijk was de 4-4 tussen Club Brugge en Standard voor het grootste deel verantwoordelijk voor de doelpuntenkermis van afgelopen weekend, maar ook de andere Play-Off 1-clubs deden hun duit in het zakje. Elke ploeg scoorde het afgelopen weekend. Op de afgelopen vier speeldagen lukte dat niet. Sterker nog, telkens waren er minstens twee ploegen die niet konden scoren. Opmerkelijk, vorig seizoen scoorden alle ploegen tijdens de laatste drie speeldagen telkens minstens één keer.

Edmilson Junior en Abdoulaye Diaby hadden persoonlijk de grootste inbreng in de doelpuntenkermis van dit weekend. De aanvallers van Standard en Club Brugge scoorden elk twee keer. Diaby had daar wel een strafschop voor nodig.