Standard verknalt Brugs feestje met doelpunt in de allerlaatste minuut

22-04-2018 19:50
13

Club Brugge is er niet in geslaagd om optimaal te profiteren van het puntenverlies van RSC Anderlecht. In eigen huis raakte het, ondanks een sterke eerste helft, niet voorbij Standard. Het werd 4-4.

Een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken. Bij een thuiswedstrijd van Club Brugge verwacht je spektakel, maar dit was wel wat meer dan spektakel. Reclame voor het voetbal. Met Club Brugge als de grote winnaar.

De thuisploeg begon bijzonder sterk aan de partij en greep Standard meteen bij de keel. Regisseur Ruud Vormer begon aan het Brugse feestje met al een doelpunt in de achtste minuut. De wedstrijd leek voor het half uur al gespeeld toen ook Wesley Moraes de 2-0 scoorde.

Toch gaf Standard zich niet helemaal gewonnen. Enkele seconden later stond het 2-1 via Edmilson Junior. Abdoulay Diaby zette de puntjes op de i door nog voor de 3-1 te zorgen, maar ook Edmilson Junior was er nog. Met een 3-2 stand gingen beide ploegen verdiend rusten na een heerlijke eerste helft.

Standard is nog niet dood
Ook na de pauze gingen beide clubs voort op hun elan. Club Brugge wou absolute zekerheid en zocht naar dat vierde doelpunt, maar het was Standard dat collectief beter was in de tweede helft.

Daar werd het 25 minuten voor tijd ook voor beloond. Renaud Emond kon voor de derde treffer zorgen, al zag Vladimir Gabulov er ook niet al te best uit. Na het doelpunt van Standard bleef het spel op en neer gaan.

Club Brugge viert (te vroeg) feest
Het was Club Brugge dat uiteindelijk kon profiteren. Tien minuten voor tijd kreeg Club Brugge een terechte strafschop na hands van Renaud Emond. Abdoulay Diaby plaatste zich achter de bal, de 4-3 stand stond op het scorebord. Boeken toe? Niet voor Standard. In de allerlaatste minuut maakte Duje Cop er 4-4 van.