Leuvenaren verrassen opnieuw in Play-Off 2 en verslaan nu ook Moeskroen

21-04-2018 19:50

Oud-Heverlee Leuven blijft verrassen in Play-Off 2. Het boekte op de vijfde speeldag zijn tweede overwinning. In eigen huis was het te sterk voor Royal Excel Moeskroen: 3-1.

Na de overwinning van leider Zulte Waregem zocht Moeskroen aansluiting met de fusieploeg. Het kreeg daarvoor een unieke kans tegen Oud-Heverlee Leuven. Dat het warm is, was er ook aan te zien op het veld.

We kregen dan ook een bijzonder saaie pot voetbal te zien. In de eerste helft konden de kansen op één hand geteld worden. Het was zelfs OHL dat het meeste initiatief nam, zonder grote kansen tot gevolg.

Eindelijk spanning
Na de pauze en de afkoeling kon er dan toch gevierd worden. Tegen de gang van het spel in, maakte Yannis Mbombe er 0-1 van. OHL gaf zich echter niet gewonnen en kwam nog terug in de wedstrijd. Na een uur voetballen kwam er de gelijkmaker via Aguemon.

De Leuvenaren werd uiteindelijk nog extra beloond voor de aanvallende intenties. Twintig minuten voor tijd kreeg het een penalty. Aguemon bedankte met de 2-1. Het werd uiteindelijk zelfs nog 3-1 via Kehli, de eindstand.