Vanhaezebrouck verrast over VAR: Dat is de schuld van de scheids

Vanhaezebrouck verrast over VAR: "Dat is de schuld van de scheids"

Gepubliceerd: woensdag 18 april 2018 om 09:30wo 18-04-2018 om 09:30

RSC Anderlecht gaat woensdagavond op zoek naar puntengewin op het veld van Standard. De vorige thuiswedstrijd tegen AA Gent wonnen de Rouches dankzij een 'duik' van Edmilson. Hein Vanhaezebrouck geeft aan dat zijn team zich daar niet mee bezig houdt.

"Er is veel commotie over strafschopgevallen. Maar wij beheersen dat niet (spelers die zich laten vallen, red.). Wij worden aangetikt en blijven rechtstaan”, beweert de RSCA-coach dat zijn spelers zich niet gauw laten vallen", klinkt in Het Laatste Nieuws.

Zelf geeft Vanhaezebrouck alvast nooit de richtlijn om een strafschop te gaan zoeken. "Ga maar na bij mijn spelers: ik heb ze nog nooit gevraagd om te gaan liggen. Al kan ik begrijpen dat anderen dat wel proberen."

Schuld van de scheids
De coach van paars-wit legt die schuld van die gefloten strafschoppen echter niet bij de videoref. "Dat ligt niet aan de VAR, maar aan de scheids op het veld. Dié neemt de beslissing om te fluiten. Alleen als die honderd procent fout is, kan de videoref terugdraaien", besluit Vanhaezebrouck.

Poll

Heeft Vanhaezebrouck hier gelijk, vind je?

(745 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws