Vanderhaeghe woest na nederlaag: VAR kan beter afgeschaft worden

Vanderhaeghe woest na nederlaag: "VAR kan beter afgeschaft worden"

15-04-2018 07:15
16

AA Gent leed zaterdagavond zijn eerste nederlaag in Play-Off 1. Het verloor met 1-0 van Standard. Een harde klap, zeker omdat de penaltygoal van Renaud Emond nogal dubieus was.

Junior Edmilson ging in de slotfase neer in de zestien, maar volgens Yves Vanderhaeghe was het absoluut geen fout. "Zonder die onterechte strafschop hadden we de kans om hier op een diefje een punt te pakken. Dat was niet verdiend geweest, want Standard was scherper en verdiende wel te winnen. Toch is er weer heel veel discussie en iedereen weet wel waarom. Het is jammer dat de scheidsrechter erin trapt. Er is zelfs geen contact. Ik dacht toch dat er voor een fout contact moet zijn. Maar ik herhaal: Standard heeft verdiend gewonnen", klinkt het bij Sporza.

Elke match in Play-Off 1 heeft een videoref, maar die komt nauwelijks in actie. "Die VAR kunnen ze beter afschaffen. Als je ziet wat het kost en wat het oplevert, dan kun je er beter een streep onder trekken. De VAR mag gewoon niet ingrijpen. De scheidsrechter blijft de baas. Je hebt zo'n goed systeem waarmee je zoveel duidelijkheid kunt creëren en toch krijgen ze geen stem. Die jongens zitten daar als een schaduw toe te kijken tot ze van de scheidsrechter eens iets mogen zeggen. Dat klopt gewoon niet."

Ref Wim Smet had volgens Vanderhaeghe naar de beelden moeten kijken. "Misschien wel ja, want de VAR mocht niet ingrijpen. Dan is er iets fundamenteels verkeerd. Er zijn in Play-Off 1 al verschillende discutabele situaties geweest waarin de VAR niks mocht zeggen. Dat is erg spijtig."