Courtois neemt topcoach onder vuur: 'Hij moet niet praten over keepers'

Courtois neemt topcoach onder vuur: 'Hij moet niet praten over keepers'

25-03-2018 14:30
2

Na afloop van de Champions League-clash tussen FC Barcelona en Chelsea in de return van de achtste finale van de Champions League (3-0) was Louis van Gaal behoorlijk kritisch op het optreden van Thibaut Courtois. De Belgische keeper hecht weinig waarde aan de opmerkingen van de analist. 

Van Gaal zei voor de camera van Ziggo Sport dat een 'blunder' van Courtois in de openingsfase - Lionel Messi schoot raak tussen de benen van de international - de wedstrijd 'op zijn kop had gezet. 

"Als ik zogenaamde experts hoor praten denk ik toch dat ze niks van keepen kennen. Van Gaal bijvoorbeeld, zulke mensen praten beter niet over doelmannen", reageert Courtois bij Sporza"Ik weet dat ik goed bezig ben en ik groei naar mijn topvorm voor het WK."

Courtois heeft sowieso moeten wennen aan de media in Engeland. "Als speler kan je gehyped worden. Een gewone redding werd plots een fantastische redding. Ik vind dat ik nu nog altijd goede reddingen doe, maar dat wordt minder geaccentueerd. Die perceptie kan ik moeilijk doorbreken."